Umenie vrstvenia

Umenie vrstvenia

Vrstvenie je nevyhnutnou súčasťou zimy a obliekanie počas týchto chladných dní je výsledkom snahy udržať sa v teple. Avšak, okrem tejto funkčenej úlohy, vrstvenie taktiež pridáva rôznorodosť a individualitu do vášho každodenného looku. Vrstvenie je v podstate kombinovanie rôzných kúskov oblečenia s cieľom vytvoriť štýlový outfit a pritom zostať v teple. Či už je to sveter cez šaty, alebo dva kabáty cez seba, všetko musí byť v dokonalom súlade. Nezabudnite, že ani vaše obľúbené letné kúsky nie sú mimo hraníc.

Napriek tomu, že to v teórií znie veľmi jednoducho, ak neviete ako správne kombinovať jednotlivé kúsky, váš veľmi sofistikovaný a štýlový look sa rýchlo zmení na veľké chodiace klbko oblečenia.

Kľúčom k prežitiu zimy štýlovo a pohodlne sú VRSTVY! A oblečenie ako roláky, kardigány, alebo aj vesty je nesmierne dôležité k vytvoreniu toho správneho outfitu.

Ako vrstviť oblečenie počas zimy

    Farby

      Pri vrstvení oblečenia, jedným z najväčších problémov je výber farieb. Preto je dôležité sa uistiť, že farby ktoré sa chystáte použiť, sa navzájom doplňajú a nezničia celkový vzhľad vášho outfitu.

      Naľahšou cestou je vybrať si jednoduchú paletu farieb, ideálne je si vybrať neutrálne farby. Takýmto spôsobom sa vaše oblečenie bude ľahko kombinovať a taktiež budete vyzerať nenútene.

        Najprv tenké vrstvy

          Aj keď nie je pravidlom, že by prvá vrstva musela byť najtenšia, je lepšie sa toho držať. Keďže sa počas zimy presúvame z veľmi teplého prostredia.. či už je to doma, alebo v práci.. do naopak veľmi chladného prostredia vonku, je lepšie ak môžete odstrániť jednu z vrstiev bez toho, aby ste narušili celkový štýl vášho looku.

            Rôzne formy a dĺžky

              Jedným zo základných prvkov vrstvenia je určite sveter. Napriek tomu pletený alebo oversized sveter nemusí zakaždým vyzerať dobre, v niektorých prípadoch Vám vážne pridá na objeme. Skúste tento kúsok zameniť dlhým kardigánom, alebo vestou, ktoré predĺžia vašu postavu.

              Vrstvenie môže často vyzerať ťažkopádne, preto je dobré zvážiť, že vnútorné vrstvy sú kratšie ako vonkajšie. Čo pravdaže nie je pravidlo! Vyčnievajúce spodné vrstvy môžu fungovať veľmi štýlovo a to vo veľa prípadoch. Skúste napríklad kontrastné rukávy vyčnievajúce pod šatami, alebo kabátom. Experimentujte a nájdite rovnováhu, ktorá vyhovuje vášmu osobnému štýlu.

                Priedušné materiály

                  Syntetické meteriály majú svoje výhody aj nevýhody. V tomto prípade sa ich snažte využívať čo najmenej, keďže nie sú veľmi priedušné. Ak to je možné, snažte sa zahŕnút vlnené alebo kašmírové vrstvy, ktoré sú priedušné a udržia vás v teple po celý deň.

                  Všetky kúsky z našej inšpirácie nájdete na našom e-shope. Topánky sú iba ilustračné.

                  Taktiež učite nezabudnite na doplnky v podobe čiapok a rukavíc, predsa nechcete aby všetky tie vrstvy vyšli nazmar.


                  Zanechaj komentár

                  Tvoj komentár musí prejsť schválením pred publikáciou.

                  Táto lokalita je chránená testom reCAPTCHA a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti Google.