Stužková - Ako si vybrať dokonalé šaty a vyniknúť

Stužková - Ako si vybrať dokonalé šaty a vyniknúť

5 tipov pre výber dokonalých šiat na stužkovú slávnosť

Výber dokonalých šiat na stužkovú nemusí spôsobovať bolesť hlavy a to hlavne keď sa dobre pripravíš.

3 spoločenské šaty na stužkovú

Výber spoločenských šiat vhodných na stužkovú slávnosť je pravdepodobne jednou z najdôležitejších investícií v živote mladého dievčaťa. Mnohé z nás po rokoch spomínajú na túto špeciálnu udalosť pri prezeraní fotiek s manželmi, alebo deťmi. Práve stužková slávnosť je jeden z prvých krokov k dospelosti a jedna z mála formálnych udalostí v živote ženy, ktorá ponúka podobnú skúsenosť ako vlastná svadba. Dôležitosť výberu svadobných šiat je nám známa a práve takúto skúsenosť prinesie výber spoločenských šiat mladému dievčaťu. Presne preto by sme nemali túto chvíľu brať na ľahkú váhu.

Výber šiat s chladnou hlavou

Úplne bežnou reakciou pri výbere šiat na akúkoľvek udalosť je nadšenie. V dnešnej dobe máme v ponuke veľa rôznych možností, preto je dôležité mať na pamäti zopár tipov, ktoré nám pomôžu definovať správne šaty pre náš typ postavy, farbu pokožky, alebo dress code. Snažte sa nenadchnúť pre akékoľvek šaty, ktoré nemusia vždy lichotiť vaším krivkám.

Zadajte si rozpočet

Krásne spoločenské šaty vhodné na stužkovú sú dostupné v každej cenovej kategórií. Nezáleží či si vyberiete šaty od návrhára, z požičovne, alebo si ich kúpite v kamennom, poprípade online obchode, nikdy by ste nemali cítiť povinnosť zakúpiť šaty, ktorých rozpočet môže súperiť s rozpočtom svadobných šiat. Preto je lepšie sa dohodnúť s rodičmi vopred na rozpočte, ktorý ste ochotný minúť.

Nakupujte online

Veľa ľudí má stále strach z nakupovania online, keďže neviete s istotou či budú mať šaty rovnakú farbu ako na obrázku, alebo či vám sadne veľkosť. Internet je naozaj mocný nákupný zdroj a kvalita servisu sa za niekoľko posledných rokov naozaj zmenila. Po objednaní z online obchodov máte možnosť vrátenia, alebo výmeny tovaru zvyčajne do 15 dní. Vždy je lepšie sa pred zakúpením tovaru premerať a pozrieť si tabuľku veľkostí, ktorú e-shop ponúka a tak sa uistiť, že vám vec sadne. Aj v prípade, že ste sa premerali, ale vec vám nesadla stačí jednoducho vrátiť. :)

Nenechávajte to na poslednú chvíľu

Bez ohľadu na to, ako ste zaneprázdnené nájdite si čas na výber správnych šiat. Šaty môžu vyžadovať menšiu úpravu, predsa rovnaká dĺžka šiat nemusí vyhovovať každému. Stužková sa odohráva približne v rovnakom čase pre veľké množstvo maturantov, preto sa obchody pripravujú vopred a ponuka šiat zvykne byť dostupná s dosť veľkým časovým odstupom. Keď sa však blíži čas plesov a stužkových slávnosti ponuka klesá, prípadne ceny narastajú kvôli veľkému dopytu a nedostatku produktov. Práve kvôli tomuto dôvodu je lepšie nájsť šaty v predstihu.

Mama vie lepšie

Vždy je dobré dať na vlastnú intuíciu, pričom si tiež vypočuť nezávislý názor. Ak si vyberáte šaty na dôležitú udalosť, mali by ste mať jasnú predstavu o tom ako si predstavujete váš vysnívaný outfit. Taktiež by ste sa mali o túto skúsenosť podeliť s niekým, kto vám vie úprimne poradiť. Dobrá kamarátka je určite nápomocná pri výbere trendového oblečenia. Ale čo vie kamarátka dobre, mama vie lepšie. Vyberte si to, po čom vaše srdce piští, ale nezabudnite na názor tej, ktorá chce pre vás to najlepšie.


Zanechaj komentár

Tvoj komentár musí prejsť schválením pred publikáciou.

Táto lokalita je chránená testom reCAPTCHA a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti Google.