Minimalizmus v šatníku

Minimalizmus v šatníku

S príchodom tohtoročnej jari som sa rozhodla tento článok doplniť užitočnými radami, inšpiráciami a novými flatlays, ktoré poslúžia ako menšia príručka pred jarnými nákupmi. Základom budú univerzálne, nadčasové a hlavne použiteľné kúsky, ktoré vytvoria kostru každého šatníka. V článku tiež nájdete čo to o kapsulovom šatníku a tiež vyskladaný príklad, ktorý si v prípade záujmu môžete prezrieť. Dúfam, že Vás tieto vyskladané flatlays aj článok inšpiruje a určite mi napíšte v komentároch, ktorá z kombinácií sa Vám páčila najviac. :)

UNIKÁTNY ŠTÝL ZAČÍNA S MALÝM MNOŽSTVOM OBLEČENIA, NIE NAOPAK

Priestranný a dobre organizovaný šatník je niečím špeciálne atraktívnym pre všetkých z nás. Šatník s perfektne funkčnými kúskami, s jednoduchou paletou farieb a kopou priestoru. Ten pocit keď otvoríte skriňu a nemusíte rozmýšľať čo si dnes obliecť, pretože všetko perfektne ladí.

Jar je ideálnym obdobím pre detox. Rovnako ako pre nutričnú očistu, je tiež čas na očistenie šatníka od kúskov, ktoré nevyužívame. Predstavte si takého odborníka na výživu, ktorý prechádza vašou chladničkou a zásobami jedla a vyhadzuje všetko nepotrebné a to čo by ste nemali konzumovať. Podobné je to aj s našimi šatníkmi, oblečenie ktoré nenosíme by sme mali posunúť ďalej. V naších šatníkoch chceme vytvoriť miesto pre tie SPRÁVNE kúsky.

AKO VYBUDOVAŤ ZÁKLAD ŠATNÍKA

  • UNIVERZÁLNOSŤ: Oblečenie, ktoré tvorí základ vášho šatníka si kupujete na viacero sezón. Tieto kúsky budú tvoriť základ viacerých outfitov, preto by mali byť neutrálne a vhodné na rôzne udalosti. Dobrým príkladom takéhoto "staple piece" je biela košeľa, ktorá by určite nemala chýbať v šatníku ženy.
  • NEUTRÁLNE FARBY: Ako som už spomínala, základom dokonalej skrine sú neutrálne farby. Neznamená to však, že sa musíme obliekať fádne. Biela, námornická modrá, khaki, ale aj sivá sú skvelé farby, ktoré sa dajú perfektne kombinovať s výraznejšími odtieňmi ružovej, červenej, alebo vašej obľúbenej farby. Vaše esenciálne kúsky by mali tvoriť vo vašom šatníku neutrálnu paletu farieb.
  • VHODNOSŤ: Naše šatníky by sme mali prispôsobovať nášmu životnému štýlu, teda práci a tomu čomu sa venujeme vo voľnom čase. Ak vaša práca vyžaduje sako, tento kúsok by mal tvoriť základ vášho šatníka.
  • KVALITA: Pri výbere oblečenia na viacero sezón by sme mali dbať na kvalitu jednotlivých kusov. Najmä pri kúpe topánok, kabátov a kabeliek, ktoré so sebou nosíme na dennej báze.

KAPSULOVÝ ŠATNÍK

Určite ste už počuli o kapsulových šatníkoch. Na blogoch, instagrame, ale aj na pintereste nájdete mnoho postov, fotiek a informácií práve inšpirovaných touto tématikou. Ľudia sa snažia zredukovať svoje šatníky v prospech kúskov, ktoré milujú, namiesto uskladňovania oblečenia, ktoré nenosia. Je naozaj jednoduché zamilovať sa do kapsulových kombinácií a minimalistických kúskov v šatníku, ktoré sú nesmierne užitočné hlavne keď sa ráno niekam ponáhľame.

Bez ohľadu na veľkosť skrine, jedna vec, ktorá važne uľahčí život, je pevný základ šatníka. Budovanie kombinácií v skrini okolo základných položiek, ktoré môžeme nosiť po celý rok zaručí, že máme v skrini vždy niečo na seba. Viem, že biele tričko sa nemusí zdať ako najzaujímavejší kúsok, ale tieto maličkosti sa môžu stať našími najobľúbenejšími, ktoré pri sebe držíme najdlhšie. Biele tričko tiež môžete kombinovať s vašou obľúbenou farebnou sukňou, alebo novým trendovým kúskom, ktorý ste si zakúpili. Esenciálne kúsky zaručia, že máte vždy možnosť kombinovať aj nezvyčajné oblečenie v skrini.

Kapsulový šatník nie je presne definovaný. Niektorí ľudia sa snažia dodržiavať pravidlo určitého počtu položiek v skrini, či už na celý rok, alebo počas určitej sezóny. Dôležité však je mať kusy oblečenia, ktoré môžete vzájomne nosiť a tak vytvárať rôzne kombinácie. Keďže sa už začala jar a pomaly sa ohrieva, chceli sme sa s vami podeliť s menším návrhom jarného šatníka, ktorý je perfektným základom.

Kolekcie oblečenia
Denimová bunda
Sukne
Sukne
Nohavice
bundy
Topy, svetre, košele

Zanechaj komentár

Tvoj komentár musí prejsť schválením pred publikáciou.

Táto lokalita je chránená testom reCAPTCHA a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti Google.