Ako vytvoriť paletu farieb pre váš šatník

Ako vytvoriť paletu farieb pre váš šatník

V rámci akéhokoľvek vizuálneho konceptu je farba pravdepodobne jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré by sme mali zvážiť. Jednoducho preto, že má schopnosť okamžite spustiť určitú emóciu, náladu, alebo navnadiť určitú spomienku. Popri textúrach a materiáloch šiat, ktoré si do naších šatníkov vyberáme, sú farby a spôsob akým ich kombinujeme, jedným z najdôležitejších vlastností nášho osobného štýlu. Ak sa chcete všeobecne viac oboznámiť s vašimi preferenciami a farebným štýlom, alebo potrebujete návod pred budúcim nákupom, v tom prípade je tento článok pre Vás. :)

Váš výber farieb sa neprejaví iba v skrini, bude mať vplyv aj na iné oblasti vášho životného štýlu - prejaviť sa môže aj vo vašej obývacej izbe.

Ako Vytvori Paletu Farieb Pre Vá Atník
Ako Vytvori Paletu Farieb Pre Vá Atník

Všetky farby dúhy...alebo vôbec žiadne. Výber je len na Vás.

Jedným z hlavných dôvodov problému so šatníkom, alebo s výberom outfitov je náklonnosť k nakupovaniu náhodne sfarbených kúskov oblečenia, bez toho aby sme sa zamysleli, či práve táto farba sadne k farebnosti nášho šatníka a či ju vieme kombinovať so zvyškom. Pri výbere oblečenia by sme mali byť strategické a vybudovať šatník podľa palety farieb. Cieľom je vytvoriť celistvý šatník, ktorého kúsky môžeme navzájom kombinovať. V dnešnom článku si ukážeme zopár farebných kombinácií a paliet, ktoré Vás inšpirujú k vytvoreniu vlastnej.

Ako Vytvori Paletu Farieb Pre Vá Atník

Ako si vybrať farby pre Váš šatník

Všetci sme odlišní a máme rôzne preferencie, nie sú stanovené žiadne pravidlá o tom, ako by mal vyzerať váš šatník. Kľúčom je, aby ste pochopili ako sa cítite a vyzeráte, keď nosíte určité farby. Taktiež by sme sa mali snažiť integrovať tieto farby strategickým spôsobom. To znamená, že sa Váš šatník bude vyvíjať správnym smerom, čoho dôsledkom bude väčší počet outfitov a kombinácií. Preto je dobré pochopiť farby a určiť svoje základné a tiež highlight zvýrazňovacie farby.


ZÁKLADNÉ FARBY

Je dôležité určiť farby, ktoré budú základom šatníka - to znamená, že pri nákupe základných kúskov, by ste sa mali sústediť na tieto farby. Pri tomto kroku chcete vybrať farby, ktoré môžete nosiť po celý rok. Dobrými príkladmi týchto farieb je čierna, biela, khaki, béžová, camel. Ak je základom vášho outfitu každý deň napríklad červená, môžete si ju určiť ako základnú farbu. Je to len na vaších preferenciách.

Ako Vytvori Paletu Farieb Pre Vá Atník

DOPLNKOVÉ FARBY

Po zadovážení kúskov v základných farbách, prichádza na rad výber zvýrazňovacích, alebo doplnkových farieb. Doplnkové farby budú akékoľvek farby, ktoré sa odlišujú od tých, ktoré ste si zvolili ako základné. Tieto farby môžete zakomponovať do šatníka sezónne. Ak máte šatník dobre vybavený esenciálnymi kúskami, môžete začať doplňať farby počas každej sezóny a tak ho ozviežiť v každom ročnom období. Pre predstavu si môžete pozrieť infografiku v hornej časti článku, ktorá slúži ako príklad kombinácií farieb v šatníku.

Ako Vytvori Paletu Farieb Pre Vá Atník

Niektoré príklady výrazných farieb. Vybrať si však môžete rôzne odtiene.

Pravdaže, pre každé pravidlo platia výnimky a je to tak aj v tomto prípade. Najdôležitejšie je tešiť sa z oblečenia, ktoré máme a z farebných kombinácií, ktoré vytvárame. Nebojte sa experimentovať. Výber farieb, ktoré pristanú tónu vašej pleti je oveľa dôležitejší ako dodržiavanie módnych trendov a farieb, ktoré sú túto sezónu populárne.


"Nakrajšia farba na svete je tá, ktorá vyzerá dobre na tebe! "

- Coco Chanel


Prihlás sa k odberu noviniek


Zanechaj komentár

Tvoj komentár musí prejsť schválením pred publikáciou.

Táto lokalita je chránená testom reCAPTCHA a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti Google.