Stužková - Vieš ktorá farba šiat je tá pravá pre teba?

Stužková - Vieš ktorá farba šiat je tá pravá pre teba?

Výber správnych farieb pre váš tón pleti

Ako si vybrať správny odtieň šiat, ktorý bude lichotiť tónu vašej pokožky?

Každá žena je výnimočná.

Každá z nás bola obdarená iným hlasom, tvarom postavy, výškou, alebo tónom pokožky. Všetky tieto aspekty nás robia výnimočnými. Existuje veľa trikov, ktoré nám pomáhajú zvýrazniť naše prednosti a výber správnych farieb patrí k jedným z najdôležitejších. Pri výbere správnych šiat by sme sa vždy mali sústrediť na selekciu farieb, ktoré lichotia odtieňu našej pokožky. Správna farba šiat môže zvýrazniť farbu očí, vlasov, rozžiariť tvár, alebo zoštíhliť postavu.

Pri výbere dokonalých šiat na stužkovú slávnosť sa môžete spoľahnúť na niekoľko tipov, o ktorých sme si napísali v predchádzajúcom článku. Tentokrát si povieme o tipoch, ako si vybrať správnu farbu, ktorá lichotí tónu vašej pokožky. Večerné šaty tvoria podstatnú časť outfitu, narozdiel od oblečenia, ktoré nosíte v bežný deň. Práve preto by sme mali zvážiť tento faktor a zvoliť farbu, v ktorej sa budeme cítiť pohodlne.

Ak sa pozrieš na svoje zápästia z vnútornej strany a tvoje žily majú modrú až fialovú farbu, tak tvoja pokožka má chladný podtón. Naopak ak majú tvoje žily skôr zelenú farbu, tvoja pokožka má teplý podtón. V prípade, že nevieš s istotou určiť farbu, tak máš s najväčšou pravdepodobnosťou neutrálny podtón. Vo väčšine prípadov, zvyknú dámy s chladným tónom pokožky nosiť šperky striebornej farby a dámy s teplým tónom zase zlaté šperky.

Skúsiť tiež môžete metódu s bielym papierom. Priložte ku svojej tvári kus bieleho papiera a porovnajte ako vyzerá farba vašej pleti oproti bielej farbe. Ak sa približujete skôr k svetlo hnedým, zeleným, alebo žltým odtieňom, podtón vašej pokožky je teplý. V prípade chladného podtónu, by mala mať vaša koža skôr ružový až modrý nádych. Sivé odtiene sú náznakom neutrálneho podtónu. Určite ste už počuli o mylnom názorem, že chladný podtón majú dievčatá s bledou pokožkou. V skutočnosti, veľa žien s bledou pokožkou majú teplý podtón (napríklad Nicole Kidman) a naopak, ženy s tmavou pokožkou môžu mať chladný podtón (napríklad Alek wek).

Určite existujú farby na oblečení, ktoré odmietnete bez mrknutia oka. Podvedome totiž viete, že kvôli tomu odtieňu farby vyzerá vaša pokožka zašednuto a vaše oči sú nevýrazné. Trochu iný odtieň tej istej farby môže práve naopak, zvýrazniť farbu vašich očí a rozžiariť tón vašej pleti. Aj napriek tomu sa nedá poprieť, že niektoré farby vyzerajú dobre nezávisiac od toho, aký podtón pokožky máte. Preto by ste svoju obľúbenú farbu nemali vyradiť zo svojho šatníka aj v prípade, že sa nezhoduje s touto teóriou. :)

Zanechaj komentár

Tvoj komentár musí prejsť schválením pred publikáciou.

Táto lokalita je chránená testom reCAPTCHA a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti Google.