Ako si vybrať správne šaty na každú udalosť

Ako si vybrať správne šaty na každú udalosť

Hľadanie tých správnych šiat na spoločenskú udalosť znie ako ľahká úloha, avšak pri zohľadnení rôznych kritérií a krokov, ktoré by ste pri výbere šiat mali zobrať v úvahu, sa z nej stane priam "mission impossible". Ak sa chystáte na kamarátkinu svadbu, oslavu 50., alebo pracovnú večeru, určite by ste mali zobrať do úvahy dôležitosť výberu správnych spoločenských šiat v ktorých sa budete cítiť sebavedomá. Práve zdravá dávka sebavedomia je to, čo robí ženu neodolateľnou.

 

V dnešnej dobe je ponuka šiat takmer nekonečná, preto je výber správnych šiat stresujúci a časovo náročný. Pri výbere šiat by ste sa v prvom rade mali zamerať na rozpoznanie typu udalosti na ktorú sa chystáte. Poloha, druh udalosti, dress code a vaša rola sú 4 základné kroky, ktoré vám pomôžu charakterizovať šaty ideálne na danú udalosť.

Poloha

Miesto udalosti taktiež patrí k dôležitým faktorom výberu šiat. Rozdiel medzi svadbou, ktorá sa odohráva na pláži a tou, ktorá sa koná v honostnej reštaurácií je naozaj veľký. Tento krok jednoznačne ponúka nápovedu o tom aké šaty si máte vybrať.

Typ udalosti

Na akú udalosť sa chystáte? Je to svadba, oslava narodenín, koktejlová  party? Už tento jednoduchý krok jemne naznačí aký typ šiat budete hľadať.

Dress code

Pri akejkoľvek udalosti, by ste sa mali oboznámiť s dress code-om, ktorý zadáva hostiteľ. Možno je to black tie, koktejlová party a možno nie je zadaný žiaden. V niektorých prípadoch môže byť zadaná téma udalosti, ako napríklad červená farba. Práve dress code zadáva povinné prvky, ktoré musíte zahrnúť vo vašom outfite.

Rola

Pri výbere šiat na akúkoľvek udalosť, by ste mali zobrať do úvahy vašu úlohu na danej slávnosti. Ste mama nevesty, krstná mama, alebo družička? Nie len že vám tento krok napovie o aký typ šiat by ste mali mať záujem, taktiež vám ukáže akú farebnú paletu by ste mali zvážiť ako aj funkčnosť šiat. V prípade, že máte špeciálnu úlohu na danej slávnosti, určite sa nechcete cítiť obmedzene, preto by ste mali siahnuť po strihu šiat, ktorý je primerane pohodlný.

Po zohľadnení predchádzajúcich krokov, by ste už mali vedieť o aký typ šiat máte záujem. Teraz by ste mali zamerať na trochu komplexnejšie kroky ako: Strih šiat, veľkosť, farba, materiál,doplnky a make up

1. Strih šiat

Výber správneho strihu šiat, ktorý lichotí vaším krivkám, je kľúčom k perfektnému outfitu na špeciálnu udalosť. Pri tomto kroku nemusíte klásť dôraz na typ postavy, ak však viete ktoré krivky by ste chceli zvýrazniť a naopak, ktoré skryť..lepšie pre vás. V tomto kroku môžete pristúpiť k výberu šiat z dvoch rôznych hľadísk. V prvom môžete nasledovať, klasický spôsob, pri ktorom sa snažíme vytvoriť balanc. Ak máte široké boky, siahnuť môžete po užších šatách, ktoré sú rozšírené, alebo objemnejšie v hornej časti, pričom vytvoríte rovnováhu medzi hornou a dolnou časťou tela. Naopak ak chcete zvýrazniť vaše krivky, môžete siahnuť po úzkych "bodycon" šatách, ktoré zvýraznia tvar vašej postavy.

Je len na vás po ktorej možnosti siahnete. Najdôležitejším faktorom je váš komfort, nato nezabúdajte. :)

 

2. Veľkosť šiat

Pri tomto kroku je dôležité zamerať sa nato ako šaty sedia, nie na číslo ktoré je zadané na vysačke. Vo veľa prípadoch, rôzne značky znamenajú rôzne veľkosti. Nezáleží na cifre, ale natom ako sa cítite, či sa vám dobre dýcha, či niesú šaty priveľmi obtiahnuté,alebo naopak veľmi voľné. Ak sa v šatách necítite dobre, potom majú nesprávny strih, alebo ste zvolili nesprávnu veľkosť.

 

3.Farba

Dôležitosť výberu správnej palety farieb, ktorý podčiarkne tón vašej pokožky asi poznáte. Ak je vaša pokožka bledšia, mali by ste siahať po chladných tónoch farieb, ako napríklad modrá, zelená, pudrová ružová. Ak je vaša pokožka tmavšia, tak naopak siahnite po teplých tónoch.

4. Materiál

Typ látky z ktorej sú šaty ušité tiež pridá na celkovom vzhľade. Dávajte si pozor na šaty ušité z veľmi jemných materiálov, ktoré môžu byť priesvitné. Pri takomto type látky, je lepšie ak šaty majú spodničku.

3. Doplnky a Make up

Výber správnych doplnkov a make-upu je dôležitý faktor, ktorý znie veľmi jednoducho, avšak môže uškodiť. V prípade jednoduchých šiat môžete zvoliť sofistikované kúsky, ktoré podčiarknú celkový look. Naopak pri výrazných statement šatách sa snažte siahať po malom množstve doplnkom v neutrálnych farbách. Pri výbere je dôležité zohľadniť či ide o dennú, alebo večernú udalosť. Ťažký a tmavý make up môže vážne uškodiť vášmu vzhľadu počas denného svadobného obradu. Určite nebude na škodu siahnuť po neutrálnych pleťových tónoch.


Zanechaj komentár

Tvoj komentár musí prejsť schválením pred publikáciou.

Táto lokalita je chránená testom reCAPTCHA a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti Google.