Midi sukňa v minulosti a ako ju nosiť dnes

Midi sukňa v minulosti a ako ju nosiť dnes

V minulosti kontroverzný, dnes veľmi obľúbený kúsok dámskeho šatníka

Na začiatku 20. storočia sa dámske sukne vyznačovali maxi dĺžkou, teda siahali striktne až po zem. Až v roku 1910 sa začalo experimentovať s dĺžkou dámskych sukní a na rad prišlo skracovanie. Práve kvôli prvej svetovej vojne sa dámske oblečenie začalo prispôsobovať pracujúcim ženám. Dlhé sukne sa približovali čoraz viac k midi sukniam, ako ich poznáme dnes. Veľká časť zdrojov poukazuje hlavne na rok 1940, kedy si midi sukne prvý krát získali popularitu u žien. Midi sukne boli hlavnou črtou počas konzervatívnych, ale pôvabných 40. rokov a následne zanikli na začiatku 60. rokov kvôli príchodu mini sukní. Až v 70. rokoch prišlo znovu predstavenie midi sukní a aj napriek značnému úsiliu návrhárov, obchodníkov a marketingových kampaní, ženy odmietli tento trend. Práve v tomto období sa tvár módy zmenila. Zatiaľ čo módne trendy naďalej poskytujú inšpiráciu, dámy začali módu vnímať ako osobnú voľbu, nie nasledovanie zadaných módnych trendov.

Plisovaná čierna midi sukňa

AKO KOMBINOVAŤ MIDI SUKŇU?

Ak máte v skrini aspoň jednu midi sukňu, určite viete aké jednoduché je vytvárať štýlové kombinácie. Pravým dôvodom, prečo si zaobstarať midi sú instantne štýlové outfity ako z fashion weeku. Existujú rôzne typy midi sukní a medzi obľúbené patria tylové, plisované sukne, áčkové, alebo puzdrové midi sukne. Pripravili sme si pre Vás zbierku zimných outfitov v ktorých hrá midi sukňa hlavnú rolu. Krátky kožušinový kabát, spolu s širokou áčkovou sukňou jednoznačne zaručí "wow efekt". Nebojte sa použiť nezvyčajné kúsky, ako predlžené sako, prešívanú bundu, veľký sveter, alebo dlhý "teddy" kabát. Midi sukňa môže vyzerať veľmi elegantne, alebo rebelsky.. záleží len na kúskoch, ktoré použijete. Využiť ju môžete v pracovných, slávnostných, alebo voľnočasových outfitoch. Midi sukňa je ideálnym kúskom na prechodné obdobie, ale aj zimu a kombinovať ju môžete s vysokými, alebo členkovými čižmami bez obáv, že Vám opticky skráti nohy. Tieto sukne vyhovujú všetkým typom postáv, či už nižším dievčatám, moletkám, alebo vysokým a štíhlym ženám.

Photos via: thestylestalker.com

TOP 3 kombinácie, ktoré musíš vyskúšať

Pletený sveter

Pletený oversized, alebo úzky rolákový sveter v kombinácií s midi sukňou

Kratšia bunda

Kožená, alebo denimová bunda, kotníkové čižmy a plisovaná midi sukňa

Predlžené sako

Kárované predlžené sako, hrubý kožený opasok a jemne áčková midi sukňa

ŠATY A TY


Zanechaj komentár

Tvoj komentár musí prejsť schválením pred publikáciou.

Táto lokalita je chránená testom reCAPTCHA a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti Google.